Vodné toky východného Slovenska majú po dažďoch stúpajúcu tendenciu

04.06.2006 Celý región

Košice 4. júna (TASR) - Vodné toky východného Slovenska majú po výdatných dažďoch v uplynulých dňoch stúpajúcu tendenciu. Tretie stupne povodňovej aktivity (...
Košice 4. júna (TASR) - Vodné toky východného Slovenska majú po výdatných dažďoch v uplynulých dňoch stúpajúcu tendenciu. Tretie stupne povodňovej aktivity (PA) vyhlásili vodohospodári na Ondave v Stropkove, Topli v Bardejove, Hnilci v Jaklovciach, Toryse v Prešove a Košických Olšanoch.

Druhé stupne PA platia na Tise vo Veľkých Trakanoch, na Topli v Hanušovciach, Toryse v Sabinove a na Hornáde v Ždani. Na úrovni prvého stupňa PA sú toky Latorica vo Veľkých Kapušanoch, Bodrog v Strede nad Bodrogom a Poprad v Chmelnici. \"V nachádzajúcom období počítame s ďalším stúpaním Latorice, Bodrogu aj Tisy, \" uviedol dnes pre TASR vedúci vodohospodárskeho dispečingu košického závodu Slovenského vodohospodárskeho podniku Viliam Vološ. Dodal, že kvôli stúpaniu hladín vodných tokov pristúpili vodohospodári preventívne k zvýšenému vypúšťaniu vôd z vodných nádrží Zemplínska šírava, Veľká Domaša a z Ružína. Zemplínska šírava má v súčasnosti naplnený zásobný objem na 97, Veľká Domaša na 98, Ružín na 100, Dobšiná na 96, Bukovec a Starina na 97 percent.
Podľa Vološa ďalší vývoj na spomínaných tokoch bude závisieť od počasia v nadchádzajúcich dňoch.
 

Vyberte región

mark